Περιβαλλοντική Έρευνα - Εφαρμογές

 
Συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΕΠΕΡ) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

Στο πλαίσιο παρακολούθησης και καταγραφής περιβαλλοντικών συνθηκών και φαινομένων, το επανδρωμένο αεροσκάφος της εταιρείας Artemis αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς επιτρέπει τη λήψη δειγμάτων ποιότητάς αέρα σε διαφορετικά υψομετρικά προφίλ και καλύπτει ευρεία περιοχή μελέτης.

Πιο συγκεκριμένα, σύγχρονος και εξειδικευμένος επιστημονικός εξοπλισμός μέτρησης εναέριων ρύπων υψηλής απόδοσης έχει προσαρμοστεί στο αεροσκάφος με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΕΠΕΡ) ώστε να λαμβάνοντα δείγματα και να εκπονείται ανάλυση περιεκτικότητας σε συγκεκριμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους όπως είναι τα αέρια φαινομένου θερμοκηπίου (CH4, CO2), O3, PM, SO2, NOx. Επιπλέον, χημικοί ανιχνευτές έχουν εγκατασταθεί στο αεροσκάφος για τον καθορισμό τοξικών βιομηχανικών χημικών κ.α.

Παρακολούθηση Οικοσυστημάτων, Βιοτόπων και Θαλασσίων και παραλιμνίων προστατευμένων περιοχών - Υδάτινοι πόροι

Χρησιμοποιώντας ειδικούς τηλεπισκοπικούς και φωτογραμμετρικούς δέκτες εναερίως, παρακολουθούμε τις μεταβολές οικοσυστημάτων, θαλλασίων και παραλίμνιων περιοχών, με στόχο την καταγραφή ειδών χλωρίδας και πανίδας και τον έγκαιρο εντοπισμό περιβαλλοντικών δυσλειτουργιών.

Συνεργασίες

 • 1
 • 2
 • 3

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Tεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος» - ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  Πατρ. Γρηγορίου Ε' & Νεαπόλεως 27
  Αγ. Παρασκευή, Αττική, Τ.Κ. 15341
  Τηλέφωνο: 2122133740
 • Λακκί, Λέρος, Δωδεκάνησα, Τ.Κ. 85400
  Τηλέφωνο: 2247028280
 • info@aerosurvey.eu

Βρείτε μας